|
|
|
|
ízjavítóból, sikérből, antioxidánsból, tejporból, celluláz-enzimből, a savanyúságot szabályozó kálium-acetátból és citromsavból, emulgeálószerből és kalcium-szulfátból álló kenyeret.
- Győri rozsosat?
- Igen, egy kis vízzel, hidrogénezett/átészterezett növényi olajat, amelyben persze van só, emulgeálószer, kálium-szorbát.
- Már kenem is a Delmát, fiam.
- Nekem |
2024-01-05 11:24:28 |
|
|
|
|
ízjavítóból, sikérből, antioxidánsból, tejporból, celluláz-enzimből, a savanyúságot szabályozó kálium-acetátból és citromsavból, emulgeálószerből és kalcium-szulfátból álló kenyeret.
- Győri rozsosat?
- Igen, egy kis vízzel, hidrogénezett/átészterezett növényi olajat, amelyben persze van só, emulgeálószer, kálium-szorbát.
- Már kenem is a Delmát, fiam.
- Nekem |
2023-12-16 11:41:13 |
|
|
|
|
|
tk olajon. Két almát kimagozunk, szeletekre vágjuk, a hagymára fektetjük, és megpirítjuk. Felöntjük 2 ek almalével, összeforraljuk. Kakukkfűvel, sóval, borssal ízesítjük. Kettévágunk két rozsos zsömlét, az alsó felét megkenjük tormával, salátát fektetünk rá, és rárakjuk a májat. Összeborítjuk.
3. nap
Ebéd: Pikáns pizza (398 kcal)
Kinyújtunk 20 dkg pizzatésztát |
2023-01-24 10:19:07 |
|
|
|
|
gramm görög joghurttal elkeverve - 175 kalória.
Ebéd: grillezett csirkemell görög salátával - 338 kalória.
Uzsonna: 1 cukormentes müzliszelet - 66 kalória.
Vacsora: 4 szelet rozsos abonett zsírszegény tehéntúró fűszerekkel, 3 csemegeuborka - 161 kalória.Összesen: 1147 kalória, körülbelül 45 gramm zsír, 85 gramm fehérje, 100 gramm szénhidrát
2. nap
|
2019-05-08 09:42:16 |
|
|
|
|
|
ki.
Főbb szerepei: Ágh Miklós (Molnár: A hattyú); Szigligeti: Liliomfi; Vak jós (Euripidész: Bacchánsnők); Kacsóh Pongrácz (Kellér: Bal négyes páholy); Biberach (Katona: Bánk bán); Rozsos Henrik (Karinthy: Házszentelő); Arkagyij Afranius (Bulgakov: A Mester és Margarita); Omar Gaffney (Chase: Barátom, Harvey); Pap (Vian: Mindenkit megnyúzunk); Sir Colenso Ridgeon (Shaw: |
2019-02-20 19:34:55 |
|
|
|
|
ki.
Főbb szerepei: Ágh Miklós (Molnár: A hattyú); Szigligeti: Liliomfi; Vak jós (Euripidész: Bacchánsnők); Kacsóh Pongrácz (Kellér: Bal négyes páholy); Biberach (Katona: Bánk bán); Rozsos Henrik (Karinthy: Házszentelő); Arkagyij Afranius (Bulgakov: A Mester és Margarita); Omar Gaffney (Chase: Barátom, Harvey); Pap (Vian: Mindenkit megnyúzunk); Sir Colenso Ridgeon (Shaw: Segí |
2019-02-20 18:12:14 |
|
|
|
|
só
őrölt feketebors
10 dkg füstölt sonka
10 dkg bacon
4 szelet sajt
A panírozáshoz:
rozsliszt
tojás
teljes kiőrlésű rozsos zsemléből zsemlemorzsa
A sütéshez:
étolaj
|
2018-04-21 00:14:33 |
|
|
|
|
külügyminisztere (* 1854)
1916 - Konkoly-Thege Miklós magyar csillagász (* 1842)
1934 - I. Albert belga király (* 1875)
1962 - Bruno Walter német karmester (* 1876)
1963 - Rozsos István magyar színész (* 1922)
1966 - Alfred P. Sloan amerikai üzletember (* 1875)
1977 - Péter Rózsa Kossuth-díjas magyar matematikus (* 1905)
1982 - Thelonious Monk am |
2018-02-18 21:32:37 |
|
|
|
|
1854)
1916 - Konkoly-Thege Miklós magyar csillagász (* 1842)
1934 - I. Albert belga király (* 1875)
1962 - Bruno Walter német karmester (* 1876)
1963 - Rozsos István magyar színész (* 1922)
1966 - Alfred P. Sloan amerikai üzletember (* 1875)
1977 - Péter Rózsa Kossuth-díjas magyar matematikus (* 1905)
1982 R |
2018-02-18 21:30:51 |
|
|
|
|
szabályozza.
Az új, a módosított előírások alapján készült kenyerek az egészséges táplálkozás igényeinek megfelelő összetételűek lesznek. Így módosítani kell például a teljes kiőrlésű, a kukoricás, rozsos, graham-, tönkölybúza-, és búzakenyér, vagy a rozskenyér összetételét is. A sütőipari termékekre vonatkozó változás részeként az összetevők közé alapanyagként bekerültek álg |
2017-06-23 07:04:54 |
|
|
|
|
Ludwig Klára, a Jókenyér pékmestere foglalta össze az Indexnek:
- A rozskenyereknél a termékekben az eddigi 40 százalékról 60 százalékra kell növelni a rozstartalom arányát. A rozsos kenyerekben pedig a mostani 15,1 százalékról 30 százalékra kell emelni a rozstartalmat.
- Eddig egy teljes kiőrlésű kenyér estében elég volt csupán 5%-os arányban teljes kiőrlésű |
2017-06-19 21:55:04 |
|
|
|
|
A Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai csütörtökön lépnek hatályba. A rozskenyerekben például az eddigi 40 százalékról 60 százalékra kell növelni a rozstartalmat, a rozsos kenyérnél pedig 15,1 százalékról 30 százalékra kell emelni a rozstartalmat. A legnagyobb változás a teljes kiőrlésű kenyereknél várható, június 22. után csak azokat a termékeket lehet te |
2017-06-19 17:39:58 |
|
|
|
|
|
Üzenetek |
Elhunyt Kautzky József, Kacsóh Pongrácz, Rozsos Henrik, Arkagyij Afranius, Omar Gaffney, Colenso Ridgeon, Konkoly-Thege Miklós, Bruno Walter, Rozsos István, Alfred, Péter Rózsa Kossuth-díjas, Thelonious Monk, Ludwig Klára, Magyar Élelmiszerkönyv, alma fitté, kenyerek összetétele, kenyér összetevői, összetétel változása, savanyúságot szabályozó, hagymára fektetjük, alsó felét, módosított előírások, egészséges táplálkozás, teljes kiőrlésű, rozskenyér összetételét, sütőipari termékekre, |
|
|
|